Продължава делото срещу отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева, заместничката

...
Продължава делото срещу отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева, заместничката
Коментари Харесай

Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева

Продължава делото против отстранения кмет на регион " Младост "  Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и считания за медиатор при предаването на подкупа Петко Дюлгеров.

Днес в Специализирания углавен съд ще бъдат изслушвани СРС-та. При предходното разглеждане на записите от специфичните разследващи средства Биляна Петрова съобщи, че те са свалени на книжен притежател с доста неточности, които трансформират смисъла на казаното.

Следващото съвещание е планувано за 21 януари, тогава ще бъдат изслушвани очевидци.

Преди дни Апелативният спецсъд удостовери домашния арест на отстранения кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. По този метод двете подсъдими за рушвет дами дефинитивно остават отвън ареста, където прекараха над 8 месеца.
 
До този миг апелативните съдии на два пъти отменяха наложения на първа инстанция домакински арест, а съдията по делото Иво Хинов даже изрази подозрения за правосъден произвол от страна на втората инстанция.

Иванчева и Петрова бяха пуснати под домакински арест за първи път през октомври, само че не излязоха на независимост, тъй като втората инстанция анулира решението. Впоследствие арбитър Иво Хинов ги пусна наново, като този път решението трябваше да влезе в действие незабавно.
 
Апелативният профилиран съд обаче невиждано се събра още същия следобяд и анулира незабавното осъществяване. Случаят накара Върховният касационен съд да извърши инспекция на апелативните съдии. Тя откри многочислени нарушавания, в това число това, че правосъдният състав даже не е имал постоянни протоколи от решението на първоинстанционния съд.
 
В последна сметка и този домакински арест беше анулиран от втората инстанция. През декември Хинов пусна Иванчева и Петрова от ареста за трети път. В претекстовете си Хинов още веднъж установи, че няма заплаха от укриване, осъществяване на наново закононарушение или повлияване на очевидци, защото огромна част от тях към този момент са разпитани в правосъдна зала.
 
Заради упорития отвод на Апелативния съд да пусне двете дами от ареста, Хинов даже изрази подозрения за правосъден произвол от страна на втората инстанция.
 
В последна сметка през днешния ден за първи път Апелативният съд удостовери решението на Хинов. В претекстовете на съда обаче се твърди, че Специализираният съд е излязъл от позицията си на съдия и е концентрирал напъните си за компрометиране на горната инстанция, а многословните рецензии и изкривените тълкования на Хинов били извънредно неуместни и не придавали на определението му по-голяма авторитетност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР